Son Prim
"víno ze srdce Mallorky"
Příběh rodinného vinařství Son Prim je příběhem o pěstování vinné révy, výroby vína a také příběhem Jauma Llabrése.
Jaume, ve své práci jako restaurátor starožitností, postrádal čerstvý vzduch a slunce, tak pod touto záminkou začal obnovovat původní vinice své rodiny. Motivací mu byly krásné vzpomínky na rodný dům Son Prim v malé vesnici Sencelles, ve středu ostrova Mallorca, v jehož sklepě bylo víno vyráběno rok co rok pro přátele a rodinu. Už když byl velmi malý, dostal svolení od jeho děda a otce vlézt do díže a „pomáhat“ při šlapání hroznů. Jaký to pocit!
Téměř 20 let uplynulo od doby, co začal s výsadbou šesti hektarů vinic na několika pozemcích v blízkosti cesty vedoucí z Inca do Sencelles. Zájem o zlepšení kvality vína vedl jeho rodinu znovu na začátek. K vinné révě. Réva byla opětovně vysazována v roce 1993 a staré rostliny nahrazovali odrůdami, které jsou vhodnější pro stárnutí jako je Merlot, Cabernet a Syrah.
Dalším krokem byla modernizace sklepa, ne však způsobu výroby vína, ten zůstal zachován. Nejlepším způsobem, jak modernizovat a inovovat, bylo postavit nový sklep, který byl hotov pro sklizně hroznů v roce 2004.
A motto rodiny "Dělat atraktivní a kvalitní víno, které nám pomáhá užívat si života."