Josep Grau Viticultor
"objevte kouzlo bio vína"
Josep Grau je vinařem a majitelem vinařství a v současné době spravuje 26 hektarů vinic v různých místech D.O. Montsant se širokou rozmanitostí půd. Vinice jsou ve věku mezi 15 a 105 lety a většinou jsou to malé pozemky. Veškerá práce ve vinicích se provádí ručně, od prořezávání po sklizeň. Vše je praktikováno jako organické vinohradnictví bez herbicidů a pesticidů.
Pěstované odrůdy jsou Grenache, Carignan, Cabernet Sauvignon a Syrah.
Cílem vinařství je, aby hrozny přenesli všechny přírodní vlastnosti až do láhve. Josep Grau zpracovává vína s původními kvasinkami a minimální úrovní siřičitanu, aby zajistil správnou ochranu těchto vín.
"Víno je nejkrásnější způsob, jak spojit člověka se zemí. Člověk pije svou podstatu, a když pije, víno otevírá své emoce a s potěšením je umocňuje. Víno je druidické." Josep Grau